• office@master-academy,org
  • +359/878/161149

10 неща, които всеки трябва да е научил докато навърши 40 (Част 2)

10 неща, които всеки трябва да е научил докато навърши 40 (Част 2)

В продължение на първа част на статията, ви представяме още 5 неща, които всеки трябва да е научил докато навърши 40:

6. Провалът е неразривно свързан с успеха

Пораствайки, никой не ни учи колко ценен е провалът. Ние бягаме в момента, в който си помислим, че можем да се провалим в нещо и в тези ситуации мислим, че сме безполезни.

Но провалът е нужен, за да успеем. Всъщност, най-успешните хора в света са се срещали с провала неведнъж, преди да станат тези, като които ги познаваме в обществото.

Следващия път, в който се провалите, знайте, че това не е краят. Всеки път, когато се изправим отново, ние ставаме по-силни, по-умни и по-добри във всеки един аспект. Използвайте всеки следващ провал като стълба към постигането на това, към което се стремите, вместо да сте обезкуражени.

7. Как да се справяме със стреса и емоциите

 

Това е една от най-важните точки в този списък – стресът и негативните емоции ще бъдат окови в живота ни до деня, в който си отидем от този свят. Това е прост факт.

Заради това, има смисъл да отделим време, за да се научим как да се справяме и може би как да контролираме тези чувства. Въпреки това, повечето хора никога не правят нищо по въпроса и това показва качеството на техния живот.

Стресът, безпокойството, ядът, тъгата, вината и срамът са чувства, които можем да управляваме с малко работа върху себе си така, че да подобрим качеството си на живот в пъти.

8. Че времето не е безкрайно (и как да прекарваме своето съзнателно)

Повечето от нас живеят първата част от живота си като че ли имаме цялото време на света и втората – наваксвайки изгубеното време.

Вместо това, трябва да осъзнаем, че имаме ограничено време тук на Земята и е нужно да го прекараме възможно най-пълноценно. Бъдете съзнателни за времето си и знайте не само какво правите с живота си, но и защо го правите.

Бъдете съзнателни за това къде се намирате, къде искате да отидете и се следете по пътя натам, за да използвате по възможно най-добър начин времето, което ви е дадено.

9. Силата на благодарността

В днешно време тя е толкова добре документирана, че се приема за суперсила.

Едно просто упражнение за благодарност, като това да пишем 3 неща, за които сме благодарни всеки ден, може да ни направи по-щастливи, като ни напомня за всички неща, за които трябва да сме благодарни, в допълнение на намаляването на стреса и безпокойството.

Въпреки всичко, благодарността е също така могъща, защото насочва мисълта ни към това, което вече имаме, а не към онова, което нямаме. В последствие, това просто упражнение може да доведе и до по-добри професионални умения.

10. Как да бъдем своят най-добър приятел

Последно, но не и на последно място, едно от най-важните неща, които всеки от нас трябва да знае до момента, в който навършим 40 (по-добре възможно най-рано), е как да бъдем най-добър приятел на себе си.

Повечето от нас са своя собствен най-голям враг, пръскайки негативни думи за себе си несъзнателно всеки ден. Дълбоко вътре в нас имаме много малко самоуважение, защото минал опит ни е убедил, че сме неспособни и безполезни.

Нужно е да променим това и да станем своите собствени най-добри приятели като се научим как да се справяме с негативния вътрешен диалог, как да си прощаваме и да осъзнаем своята вродена стойност с напредване на времето.

Източник: https://www.goalcast.com/2018/08/07/10-things-everyone-should-know-turn-40/

 

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог