• office@master-academy,org
  • +359/878/161149

3 лесни начина да спестиш от разходите за личния си автомобил

3 лесни начина да спестиш от разходите за личния си автомобил

Малко хора знаят, но нашият експерт Илияна Тасева е и сериозен автомобилен ентусиаст. Тя толкова много обича високите скорости, че има два старта на любителско състезание. Нищо чудно, че отделя толкова внимание на връзката между двете си страсти: финансите и автомобилите.

 

Вижте какво има да сподели тя:

Нашият верен автомобил е и сериозен консуматор. Голяма част от бюджета ни е отредена за любимата кола. Като започнем от покупката й и продължим през горивото, поддръжката, данъци, застраховки и т.н. Но свободата, която ни дава личният автомобил е безценна. Искам да ви споделя три лесни начина да спестим от разходите по личния автомобил.

1. Използвайте отстъпка при зареждане на гориво. Повечето големи вериги бензиностанции дават на клиентите си карти, с които им предоставят отстъпка от цената на горивото. Защо да не се възползваме от 7-8 стотинки на всеки литър гориво, което наливаме в резервоара? Нека направим сметката: Ако годишно изминаваме по 30 000 км., а колата ни харчи по 10 литра на всеки 100 км., годишният разход за гориво е 3000 литра.

Използвайки карта за отстъпка, на година спестяваме 240 лв., които са добре дошли в нашия бюджет. Тук имам и бонус съвет. Не купувайте стоки от бензиностанциите. Стоките, които се продават на бензиностанциите са с доста по-високи цени от тези в други магазини. Не пропилявайте спестените пари, а ги вложете в нещо полезно.

2. Плащайте застраховките за цялата година еднократно. Разсрочването на застраховката гражданска отговорност я оскъпява. Може и да ви се струва по-леко поемането на този разход, когато е разсрочен, но това е само привидно. По-високата цена при разсрочено плащане допълнително товари бюджета ви излишно. Ще платите само 20 лв. по-малко при еднократно плащане, но те не са излишни и можете да ги спестите или да ги използвате за нещо по-стойностно.

3. Всички искаме колата ни да бъде чиста и красива. Всички знаем колко е хубаво усещането, когато седнем в току що измита кола. Ако посещавате автомивката средно по 2 пъти в месеца, а някои дори и по-често сметката е лесна – 30 лв. на месец за автомивка, което за година прави 360 лв. Два съвета ще ни спестят доста от този разход: първият е да започнем да използваме автомивка на самообслужване. Освен удоволствието да се погрижим сами за чистотата и красотата на любимата кола, това ще ни струва само 3 лв. на посещение. Освен това всеки може да се старае да запази чистотата и свежестта за по-дълго време и всички знаем как става това. Ето, че с това елементарно действие спестяваме по 288 лв. годишно.

Надявам се, че още от утре ще започнете да прилагате тези 3 лесни начина за спестяване, ако все още не го правите! Годишните ви спестявания ще нараснат със средно 548 лв. Направете сметката за себе си и ще останете приятно изненадани от резултатите. Успех!

От Илияна Тасева –  http://blog.master-academy.org/team/

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог