• office@master-academy,org
  • +359/878/161149

3 съвета, за да останеш спокоен и позитивен, докато чакаш да настъпи „голямата промяна“ у теб

3 съвета, за да останеш спокоен и позитивен, докато чакаш да настъпи „голямата промяна“ у теб

Някога чувствал ли си се, като че си зациклил на едно място и чакаш нещо да се случи?

Понякога тази работа, сделка,интимен партньор, бизнес, жилище, или каквато друга цел си си поставил, изглежда, че отнема твърде дълго време, за да бъде постигната и може много лесно да се превърне в илюзия, че „това никога няма да стане“. Казваме „илюзия“, защото всъщност е точно това.

За всяко действие има резултат и докато взимаш действия нещо да се случи (колкото и малки стъпки да изглеждат в момента), ще постигнеш желаната промяна. Това е универсален закон.

Но понякога трябва да се бориш по-усилено (или да направиш нещо различно) за да получиш тази промяна. Знаем, че търпението ти е било тествано повече пъти, отколкото е възможно да преброиш. Понякога, преди да получиш това, което искаш, може и да бъдеш отхвърлен безброй много пъти.

„Често трябва да чакаш за това, за което си заслужава“ – Крейг Брус

 

Умът ти е голяма работа – там е уж, за да те предпази, но е много възможно да те саботира, за да вярваш на неща, които не са истина, но „се усещат“, че са истина, според опита ти до този момент (все пак, това, върху което се фокусираш надделява).

Затова, ако чакаш промяната да настъпи, ето няколко съвета, които да те предпазят от тотален срив, и да ти помогнат да си съсредоточен върху крайната цел, докато чакаш мечтите си да се сбъднат:

  1. Повтаряй си, че точният момент е най-важен!

Нямаш идея колко много фактори е нужно да се подредят преди тази промяна да се случи. Не е само до това да бъдеш готов – а и до обстоятелствата, хората, възможността, която е правилна за теб. Докато ти може да се чувстваш готов, то другите елементи от пъзела или хората, може да не са готови

Дори и да срещнеш „любовта на живота си“, но той/тя не се намира в правилния период, за да разпознае какво значиш ти за тях, то тогава историята ви няма да има щастлив край. Работата на мечтите ти, може би не е толкова перфектна точно в момента и нещо в колектива е нужно да се промени преди да станеш част от него. Или, може проблемът да е в теб – да имаш още уроци за научаване. Това е трудно за чуване и приемане, но понякога ние сами блокираме пътя към желаната промяна – затова виж къде си и си задай следния въпрос – „Какво е моето място в цялата тази ситуация? Какво имам да науча от това, което ми се случва?“

Обещаваме, че след като това се случи няма да се чувстваш преметнат, а точно обратното – ще се чувстваш точно на място.

  1. Промени фокуса си и чакай спокойно и щастливо

Не сме ясновидци, нямаме представа кога ще настъпи дългоочакваната промяна. Но знаем това – начинът, по който чакаме, е начинът, по който живеем живота си. Дадена промяна може да отнеме дни, седмици, месеци. Някоя промяна може да отнеме години, докато всички малки стъпки бъдат предприети. И ние просто седим и чакаме да дойде следващият период от нашия живот.

И вместо да мразим всеки ден, можем да насочим вниманието си към нашите хобита. Да прекарваме времето си с хора, с които знаем, че няма да може да се виждаме след време. Да запълним графика си с неща, които ще са ни полезни и ще ни направят щастливи. Не да спрем да „чакаме“ голямата промяна, но вместо постоянно да се оплакваме, си поставяме други цели за преходния период. И е да посрещнем едно от големите предизвикателства – да останем позитивни, докато „чакаме“.

  1. Напомняне – чакането си заслужава

Повечето хора не опитват нови неща, защото това ги кара да излязат от комфортната си зона или пък защото нямат култивирано търпение. Или се съгласяват на компромисен вариант – „и това ще свърши работа“ или „толкова е достатъчно“, защото им е омръзнало да чакат. Знай това- много често, точно когато си готов да се предадеш и да хвърлиш кърпата, когато цялата ти енергия е изчерпена, последните стотинки – похарчени, цялата воля – изхабена, е именно моментът, когато голямата промяна те чака на броени метри. Трябва да намериш сили и да продължиш, за да стигнеш до нея.

Изглежда, че животът първо те тества до ръба на способностите ти и чак тогава ти дава. Ако можеш да издържиш, накрая се оказва, че желаната промяна винаги е по-близо, отколкото сме очаквали. Но след като сме вървели по-дълго, отколкото сме си мислели, че можем.

Продължавай напред! Накрая винаги си заслужава!

По мотиви от https://www.goalcast.com/2017/08/21/3-tips-stay-patient-positive-waiting-breakthrough/

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог