• office@master-academy,org
  • +359/878/161149

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НИ ВРАГОВЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ФИНАНСОВАТА СВОБОДА

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НИ ВРАГОВЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ФИНАНСОВАТА СВОБОДА

Пътят към Финансовата Свобода не е лесен и не е кратък, но никога не е късно да тръгнеш по него. И за да го направиш по-приятен още в първите стъпки трябва да се откажеш от три много важни навика в живота си.

  1. Бъди отговорен! – Безотговорността към парите и финансовото ти бъдеще е враг номер едно.

Трябва да се стараеш още от самото начало по пътя към собствената ти финансова свобода, да бъдеш отговорен, както към всеки изкаран лев, така и към всеки похарчен. Всяка една твоя безотговорна постъпка във финансов план може да забави прогреса ти и дори да го спре.

 

Необмисленото харчене на пари е безотговорност. Често при прибързан разход, който обаче не е наложителен, се оправдаваме сами пред себе си с думите „И аз съм човек“.

 

Не казвам, че докато стигнеш до абсолютна финансова независимост трябва да живееш в нечовешки условия и да се лишаваш от жизненоважни неща за теб. Просто преди да го направиш си помисли от какво се лишаваш в бъдеще.

 

Помисли си дали импулсивното решение да купиш скъп подарък за себе си или за някого друг, който би струвал едва 10% от спестяванията, няма да доведе до бъдеща загуба на много по-голяма сума. Преди да вземеш решение да кажеш сбогом на омразния си шеф, се замисли до какво би довело това твое решение.

 

Решението в подобни ситуации е обмисляне на последствията и създаване на алтернативи. И едва, когато тези алтернативи са работещи за теб и не биха поставили в риск твоята финансова свобода, просто действай.

 

  1. Спри да се оплакваш! – Съдбата е отредила на всеки различен път.

Оплакването за това колко е трънлив твоят път към Финансовата Свобода няма да те доведе до нея. Оплакването е характерно за слабите хора. Ако не спреш незабавно да се оплакваш и да хвърляш вината за неуспехите си към някого или нещо извън себе си, няма да постигнеш желания успех.

 

Когато на пътя си имаш препятствие, когато мислиш, че цялата вселена и всички хора около теб правят всичко възможно, за да спрат твоето развитие или да те отдалечат от целите ти, просто приеми всичко това като предизвикателство.

 

Предизвикай се да съхраниш целите си такива каквито искаш да бъдат. Не губи време в оплакване и обвинения. Няма вълшебни думи, които да те изстрелят там където искаш да бъдеш. Ще трябва да повървиш и да преодолееш всяко едно препятствие.

 

Колкото по-бързо спреш да се оплакваш, толкова по-бързо ще намираш начин да се справяш с препятствията.

 

  1. Не се оправдавай! – Има два вида хора, едните постоянно се оправдават, а другите постоянно успяват.

Ти или който и да било друг не може да бъде нещо средно между тези два типа хора. Много бързо, още в самото начало на твоя път към Финансовата Свобода трябва да вземеш решение дали ще бъдеш от тези, които се оправдават или от тези, които успяват.

 

Същото е като с оплакването. Оправданията за това как нещо не може да се случи тотално ще те спре по пътя към Независимостта. Оправдаването, че нямаш време, нямаш ресурси, нямаш възможност, нямаш знания, нямаш подкрепа е фатално за твоята цел.

 

Всеки път, когато се оправдаеш, че не можеш или няма как да стане отдалечаваш целта си с километри. В един момент тя ще бъде толкова далече, че няма да я виждаш, а не я ли виждаш няма никога да я достигнеш.

Направи така, че максимално бързо да изпълниш трите първи стъпки по пътя към Финансовата Сигурност и Свобода. Отказвайки се от безотговорността, оплакването и оправдаването ще ти позволи да стигнеш максимално бързо до твоята цел.

Нарисувай своята цел на едно квадратно листче. Всеки път, когато проявиш безотговорност към парите си, оплакваш се или се оправдаваш по отношение на целите си, късай по едно малко парче от листчето и го изхвърляй в боклука. Не позволявай листчето да стане твърде малко.

Вярвам, че можеш да достигнеш до всяка една цел, която си поставиш, но това не е важно. Важното е ти да вярваш в себе си!!!

1 коментар

  • Master Academy

    September 20, 2017 at 9:12 am

    Всичко,което пишете в статията е истина, която се е доказала във времето.Това е извода от моя житейски път. За съжаление обаче ,много хора не могат или не искат да го осъзнаят, постоянно се оплакват и непрекъснато търсят причините за своя неуспех в другиго или в държавата.Аз мисля,че на такива хора дори някой да им помогне, те пак няма да са доволни и отново ще търсят нови причини за своите нерешени проблеми.За това трябва да ги оставим и следвайки статията останалите да вървим напред! Така ще постигнем по-лесно челите си и ще се радваме на финансовата си свобода.

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог