• office@master-academy,org
 • +359/878/161149

12 трудни за приемане истини, които ти помагат да пораснеш

12 трудни за приемане истини, които ти помагат да пораснеш

По пътя ти към успеха ще има много завои и отклонения. Ще има моменти, в които ще се проваляш. Ще има хора, които ще са срещу теб и идеите ти. Ще има жертви, които трябва да направиш.

Нужно е да се подготвиш психически, за да се справиш с всичко. Защото част от тези трудности, в далечното бъдеще представляват целите ти, чакащи да бъдат постигнати. Затова се запознай добре със следните тежки истини….

 1. Всичко е точно така, както трябва да бъде. Лудост е как накрая винаги се намираме точно там, където е трябвало да стигнем – как дори и най-трагичните и стресови ситуации в края на краищата ни учат на важни уроци, които никога не сме си и представяли, че ще научим. Запомни, че много често, когато всичко около теб се разпада, всъщност то просто застава на правилното място.

 

 1. Няма да намериш истинското си „аз“ докато не се загубиш напълно. Да разбереш, че си се загубил е първата стъпка към живота, който винаги си искал. Втората стъпка е да напуснеш живота, който не искаш да живееш. Да направиш голяма промяна в живота си е доста страшно. Но знаеш ли кое е още по-стряскащо? Съжалението. Визия без действие е просто фантазия, а действие без визия – кошмар. Сърцето ти е свободно, имай смелостта да го следваш.

 

 1. Най-често най-дълбоката болка ти дава възможност да достигнеш пълния си потенциал. Точно плашещите, стресови избори са тези, които се оказват най-важни и полезни. Без болка не би имало промяна. Но помни, че болката, както всяко друго нещо в живота, е там, за да се поучим от нея и след това да я пуснем да си отиде.

 

 1. Едни от най-трудните решения, които ще трябва да вземеш в живота си е да избереш дали да си тръгнеш, или да продължиш да се бориш. Ако се усетиш, че си в омагьосан кръг на постоянни опити да променяш някого или се бориш срещу някого, който се опитва да промени теб, то тогава си тръгни. Но ако следваш мечта, направи още една стъпка напред. И не забравяй, че понякога тази стъпка ще включва да видоизмениш мечтата си или да планираш нова – нормално е да променяш начина, по който мислиш, или да имаш повече от една мечта.

 

 1. Трябва да се погрижиш за себе си на първо място. Преди да се сприятеляваш с някого, е нужно да бъдеш приятел на себе си. Преди да поправяш другите, е нужно да поправиш себе си. Преди да направиш другите щастливи, е нужно да си щастлив сам със себе си. Това не се нарича себелюбие или егоизъм. Това е личностно развитие. Можеш да балансираш света около себе си само ако преди това балансираш себе си.

 

 1. Една от най-големите свободи е наистина да не се интересуваш какво мислят останалите за теб. Докато продължаваш да се притесняваш за това какво мислят хората за теб, те те притежават. Само когато не се нуждаеш от одобрение от външни хора освен теб самия, можеш да притежаваш себе си.

 

 1. Може би е нужно да останеш без половинка до себе си за известно време, преди да разбереш, че въпреки че общите принадлежности след неуспешните ти връзки може и да не са били разделени по равно, то проблемите, които са разрушили отношенията ти, е много вероятно да са. Как можеш да бъдеш сам и уверен или да виждаш същите проблеми да се появяват и в новата ти връзка, а да не виждаш кои счупени парченца са твои? Да осъзнаеш проблемите си и да се справиш с тях, ще те направят по-щастлив в бъдеще, вместо каквито и да било материални вещи.

 

 1. Единственото, което можеш да контролираш напълно, е как ти реагираш на нещата, които са извън контрола ти. Колкото повече можеш да се адаптираш към житейските ситуации, толкова повече ще бъдат хубавите моменти и толкова по-лесно ще можеш да се измъкваш от тежките моменти и трудностите. Или, най-просто казано, да бъдеш в мир със себе си означава да бъдеш в състояние на пълно приемане на всичко, които се случва точно тук и точно сега!

 

 1. Някои хора ще те лъжат. Помни, че честен враг е по-добрата опция от лъжлив приятел. Обръщай по-малко внимание на това какво казват хората и повече на това какво правят. Техните действия ще ти покажат истината , която ще ти помогне да измериш истинското качество на връзките си в дългосрочен план.

 

 1. Ако се концентрираш върху онова, което нямаш, то ти никога няма да имаш достатъчно. Ако си благодарен за нещата, които имаш, накрая ще имаш още повече. Щастието не произлиза от притежанието, не и от златото; то се корени в душата. Изобилието не е колко имаш, а това как се чувстваш за това, което вече притежаваш. Когато приемаш нещата за даденост, щастието винаги ти се отнема.

 

 1. Да, претърпявал си провали в миналото. Но не съди за себе си по миналото, не живееш там. Само защото днес не си там, където искаш да бъдеш, не означава, че няма да си там някой ден. Можеш да промениш всичко само с мигване на окото като направиш прост избор да се изправиш и да продължиш напред – да опиташ отново, да обичаш отново, да живееш отново и да мечтаеш отново.

 

 1. В крайна сметка, всичко ще бъде наред. Ще има моменти, в които ще ти се струва, че всичко, което може да се обърка, се обърква. И може да се чувстваш, че завинаги ще останеш в тази позиция, но няма. Разбира се, че слънцето понякога престава да свети и идва ред на бурите и гръмотевиците, но в крайна сметка, то пак ще се появи зад облаците. Понякога всичко е въпрос на това да останеш възможно най-позитивен, за да успееш да го видиш.

 

И накрая, да пораснеш или да съзрееш, означава да можеш да поемеш пълна отговорност. Както за решенията си, така и за настоящите си резултати, които предишните ти решения са създали, към настоящия ти момент. Само така ще можеш да направиш различен избор и да промениш нещата.

 

Надяваме се да сме ти били полезни. Ще се радваме, ако споделиш тази статия с хора, за които смяташ, че може да бъде полезна.

Източник: http://behindthehustle.com/2013/07/12-tough-truths-that-help-you-grow/

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог