• office@master-academy,org
  • +359/878/161149

В речника на твърде много мои приятели и познати думите „нямам избор“ означават също „нямам пари“…

В речника на твърде много мои приятели и познати думите „нямам избор“ означават също „нямам пари“…

Днес ще си говорим за парите.  Те имат много определения. За всеки имат различно значение, а за някои не означават нищо. Но дали наистина парите са възможност за избор? Случвало ли ви се е поне веднъж в живота си да кажете „нямам избор“ и това да означава нямам пари да направя или притежавам нещо.

 

 

Искрените ни, съкровени желания със сигурност са базирани на това да бъдем щастливи. И ако не можем да сбъднем тези желания заради липсата на избор (пари), това би било много тъжно.

 

Има един парадокс. Много често сме на място, за което казваме „нямам избор“, като например нашето работно място, за да изкарваме пари, с които да имаме избор. Ако това „нямам избор“ продължава прекалено дълго във времето и дори не виждате малка надежда да се промени, означава, че сте направили грешен избор.

 

Парите определено дават възможност за избор. Един малък експеримент, за да сме сигурни, че това е така. Представете си, че притежавате няколко десетки милиона лева. Къде щяхте да се намирате сега? С кого щяхте да прекарвате времето си точно в този момент? Напълно възможно е да отговорите: „Точно тук и с тези хора!“. Точно това означава да имаш избор. Да избираш пред това какво искаш и това какво трябва.

 

Притежанието на голямо количество пари не винаги може да ни направи щастливи и удовлетворени от живота. И не е задължително да сме богати, за да имаме избор. Но определено количество пари, с които да разполагаме, би направило живота ни по-лесен и това би ни дало повече свобода за избор.

 

Спестяването на пари е трудна задача. Спестяването понякога може да ви се струва абсолютно невъзможно. Знаете ли защо? Защото нямате избор? Не можете да спестите, за да имате финансова свобода и независимост, защото нямате избор дали да си платите сметките за тока, или данъците.

 

Изборът дали да имате или не, създавате много преди да притежавате пари.

 

Кой избор направи днес и може ли той да се промени? Финансовата свобода се постига с малки стъпки и никога не е късно за нея. Никога не е късно да създадеш избор за себе си и хората, които обичаш.

 

От Илияна Тасева –  http://blog.master-academy.org/team/

Напиши коментар

Най-нови публикации

Запиши се за нашия блог